Βάσεις Στήριξης Φωτοβολταϊκών – MAXMETAL

Πιστοποιημένες & Αξιόπιστες

Οι βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών MAXMETAL, αποτελούν πιστοποιημένες και αξιόπιστες λύσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ. Κατασκευάζουμε διπάσσαλες και μονοπάσσαλες βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε έργου.

*Διαρκεί μόνο ένα λεπτό

παρουσιαση maxmetal
Παρουσίαση MAXMETAL
maxmetal
Προσπέκτους MAXMETAL

Υψηλής Ποιότητας

Οι βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών MAXMETAL είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας και αντοχής χάλυβα, κατηγορίας S235-S320 Ζ275 και DX51D Z275 προγαλβανισμένο, Magnelis ή γαλβανισμένο εν θερμώ μετά από την επεξεργασία, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του έργου. Τα πλαίσια των βάσεων αποτελούνται από 3 είδη τεμαχίων διαφορετικής διατομής:

  1. Πάσσαλοι που εμπήγονται στο έδαφος (με τεστ Pull Out). Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του εδάφους
    επιλέγεται το μήκος των πασσάλων και το βάθος έμπηξης (συνηθέστερο το 1,30 ή 1,50m).
  2. Τεμάχια του κύριου φορέα (κεκλιμένη δοκός, αντηρίδες). Υπάρχει ευελιξία στο μήκος των κεκλιμένων δοκών
    ανάλογα με το μήκος των πάνελ.
  3. Τεγίδες ειδικής διατομής πάνω στις οποίες συγκρατούνται τα πάνελ.

• Τα ενδιάμεσα και τερματικά στηρίγματα (σφιγκτήρες) μπορούν να συγκρατήσουν με απόλυτη ασφάλεια όλα τα είδη και πάχη των πάνελ της αγοράς. Διατίθενται 3 ειδών: γαλβανισμένα, αλουμινίου ανοδιωμένου και ανοξείδωτα.

• Η σύνδεση όλων των στοιχείων της κατασκευής γίνεται εύκολα και απλά με κοχλίες κατηγορίας 8,8 και εξασφαλίζουν υψηλή αντοχή στο χρόνο και εύκολη αποσυναρμολόγηση.

Διπάσσαλη Βάση Φωτοβολταϊκών

Η διπάσσαλη βάση αποτελεί τη συνηθέστερη λύση και εξασφαλίζει σταθερότητα και γρήγορη εγκατάσταση. Είναι εφικτό να τοποθετηθούν πάνελ όλων των διαστάσεων, μεταβάλλοντας το μήκος της κεκλιμένης δοκού για διάταξη portrait αλλά και landscape

Η γωνία κλίσης καθορίζεται από τον πελάτη (συνήθως 20, 25 ή 30 μοίρες). Επίσης μπορεί να αυξομειωθεί το ύψος των πασσάλων και να καλύπτει προδιαγραφές bifacial πάνελ ή ανάγκες που προκύπτουν από τη μορφολογία του εδάφους. Επίσης μπορεί να γίνει στατική μελέτη για εδάφη έντονων κλίσεων στην διεύθυνση Β-Ν και Δ-Α. Αποτελείται από:

• Μεγάλο υποστύλωμα πάχους 3mm διατομής τύπου Π 50x100x3mm
• Μικρό υποστύλωμα πάχους 3mm διατομής τύπου C 50x100x3mm
• Κεκλιμένη δοκό διατομής τύπου C 100x50x15x3mm

tuv-hellas

Μονοπάσσαλη Βάση Φωτοβολταϊκών

Η μονοπάσσαλη βάση είναι μια διαφορετική λύση, απαραίτητη για συγκεκριμένα έργα. Προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με αυτά της διπάσσαλης (ταχύτητα εγκατάστασης και σταθερότητα) ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει 2 διαφορετικές διατάξεις:

Μονής σειράς πάνελ καλύπτοντας όλες τις διαστάσεις αυτών. Μονοί πάσσαλοι διατομής C120x40x15 πάχους 3mm και κεκλιμένη δοκός ίδιου προφίλ πάχους 2,5 χιλιοστών. 

Διπλής σειράς πάνελ (ύψους εώς 2100mm) η οποία αποτελείται από τα παρακάτω στοιχεία.

• Πάσσαλος ενισχυμένης διατομής 4 χιλιοστών (διατομή τύπου C 160x55x22)
• Κεκλιμένη δοκό πάχους 3mm (διατομή τύπου C 14x50x3)

tuv-hellas

Πλεονεκτήματα - ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

  • Ευκολία στη συναρμολόγηση (δεν υπάρχουν συγκολλητά μέρη, όλα τα επιμέρους στοιχεία συνδέονται κοχλιωτά).
  • Ευκολία στη μεταφορά καθώς τα τεμάχια συναρμόζουν μεταξύ τους για μεγαλύτερη εργονομία και φτάνουν στο εργοτάξιο δεματοποιημένα.
  • Δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου όγκου παραγγελίας σε μικρό χρονικό διάστημα λόγω αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής με χρήση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας CNC.
  • Προσαρμογή της κατασκευής ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του έργου.

Συγκεντρωτικά οι βάσεις καλύπτουν τις παρακάτω ανάγκες στήριξης:

1) Μονοπάσσαλο σύστημα στήριξης μονής σειράς πάνελ
2) Μονοπάσσαλο σύστημα διπλής σειράς σε portrait
3) Διπάσσαλο σύστημα, διπλής σειράς πάνελ σε portrait
4) Διπάσσαλο σύστημα για πάνελ bifacial.
5) Διπάσσαλο σύστημα για 3 ή 4 σειρές οριζόντια (landscape) πάνελ

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ:

Οι βάσεις συνοδεύονται με στατική μελέτη σύμφωνα με τον ευρωκώδικα 1 και 3 και Ε.Α.Κ. 2003.

  • Φορτία χιονιού 0,80 kN/m2
  • Ταχύτητα ανέμου 27 m/s

ΤΕΓΙΔΕΣ - MAXMETAL

Το ειδικά σχεδιασμένο προφίλ της τεγίδας MaxMetal ξεχωρίζει στην αγορά. Πρόκειται για μια τεγίδα κατοχυρωμένου κοινοτικού σχεδίου EU Registered, Design No 008729073-0001 η οποία μελετήθηκε ειδικά από την εταιρεία μας και παράγεται αποκλειστικά από εμάς

Αποτελεί την πλέον ισχυρή λύση λόγω της αναδίπλωσης των φτερών και της νεύρωσης στο ύψος του κορμού. Είναι διάτρητη σε όλο το μήκος της για την εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.

Παράγονται σε οποιοδήποτε μήκος απαιτεί το έργο και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε βάση και κεραμοσκεπή

Υλικό: S320 Z275

ΔΙΑΤΟΜΗ ΤΕΓΙΔΑΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Οποιοδήποτε σύστημα και να επιλέξετε η μεταφορά των επιμέρους τεμαχίων γίνεται με τον πλέον εργονομικό τρόπο. Όλα τα τεμάχια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να συναρμόζουν μεταξύ τους για μείωση του όγκου και του κόστους της μεταφοράς.

Δέματα πολλών τεμαχίων φτάνουν στο εργοτάξιο άμεσα, γρήγορα και με την χαμηλότερη επιβάρυνση. Η γρήγορη συναρμολόγηση είναι άλλο ένα στοίχημα που κερδίζουν οι βάσεις της MAXMETAL. Είναι 100% προκατασκευασμένες στο εργοστάσιο και παραδίδονται ακριβώς στο χρόνο που
πρέπει, στο πεδίο της εγκατάστασης.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της βάσης μας είναι ότι κάθε πλαίσιο-τρίγωνο αποτελείται από μονοκόμματους πασσάλους και κεκλιμένη δοκό τα οποία συνδέονται κοχλιωτά με μόνο 4 βίδες, εξοικονομώντας χρόνο εγκατάστασης και μειώνοντας τον αριθμό του απασχολούμενου συνεργείου.